Plátky syrových brambor osmažené v těstíčku z Hrašky jsou jednoduchým a chutným pokrmem. Brambory můžeme podávat jednak se špenátem či s dušenou kapustou nebo jinou zeleninou. Pochoutkou jsou smažené brambory s pikantním dresinkem a zeleninovým salátem.
Ingredience:
200 g | Hraška |
1,5 l | voda |
750 g | brambory |
tuk na smažení (nejlépe palmový tuk) |
Pracovní postup:
Hrašku důkladně rozmícháme s vodou na hladké těstíčko o konzistenci hořčice.
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 3 milimetry.
Plátky brambor namáčíme v těstíčku a postupně smažíme v horkém oleji dozlatova.
Po vyndání z oleje necháme okapat na sítku.
Aby se nám smažení povedlo, je potřeba mít vyšší vrstvu dobře rozehřátého tuku.