Brambory na víně a na Hrašce jsou neuvěřitelně jednoduchý, ale pokaždé nám mooooc chutná
Ingredience:
1 kg | Brambory |
2-4 ks | cibule, co kdo má rád |
4 lžíce | Hraška na zahušťování |
3 – 5 dcl | zeleninový vývar |
2 dcl | bílého suchého vína |
2 ks | bobkový list |
pár snítek rozmarýnu | |
sůl, pepř | |
olej | |
Pracovní postup:
V pekáčku na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme Hraškou a restujeme. Zalijeme vývarem a vínem, opepříme, osolíme, přidáme bobkový list a rozmarýn a brambory pokrájené na větší kusy. Promícháme a vložíme přiklopené do vyhřáté trouby na 200°C. Dusíme do měkka, občas zamícháme.
Podáváme se zeleninovými řízečky obalenými v Hrašce a zeleninovým salátem.
Hrašku na zahušťování potřebnou pro tento recept zakoupíte zde v našem firemním e-shopu, nebo v kamenných i internetových prodejnách se zdravou výživou a ve všech lékárnách. Podrobný přehled prodejen naleznete zde.