Brokolice ve smetanové omáčce s HRAŠKOU

 

Název surovinyMnožství
Brokolice500 g
Cibule200 g
MAHÁ koření5 g
Sůl5 g
Muškátový oříšekšpetka
Česnek3 g
HRAŠKA50 g
Voda / Vývar600 ml
Olej20 ml
Zakysaná smetana100 g

 

Příprava omáčky

Na oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme třený česnek, MAHÁ koření, muškátový oříšek a ještě krátce orestujeme.
Přidáme HRAŠKU a mícháme dohladka, až nejsou žádné žmolky. Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje. HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Nakonec vmícháme kysanou smetanu.
Brokolici uvaříme v páře. Na talíři uvařenou brokolici přeléváme omáčkou.

Způsob podávání

Podáváme s těstovinami, houskovým knedlíkem anebo vařenými brambory.

Poznámka

MAHÁ koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.

Alergeny

MAHÁ koření (hořčičné semínko).

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00