Cizrna na paprice s HRAŠKOU

 

 

Název surovinyMnožství
PŘÍPRAVA CIZRNY 
Cizrna150 g
Bobkový list1 ks
Nové koření1 ks
Sůl5
DOHOTOVENÍ 
Voda / Vývar700 ml
HRAŠKA60 g
Cibule100 g
Olej50 ml
MAHÁ koření5 g
Mléko / Smetana / Sójové mléko125 ml
Nakládaný okurek50 g
Sůlšpetka
Sladká paprika5 g
Pórek25 g


Příprava cizrny

Cizrnu přes noc namočíme do studené vody. Druhý den vodu slijeme a cizrnu vaříme v čisté vodě s bobkovým listem a novým kořením do měkka. Dvacet minut před koncem varu osolíme.

Příprava omáčky

Na oleji osmahneme jemně krájenou cibuli dozlatova. Přidáme MAHÁ koření, sladkou papriku a krátce orestujeme. Přidáme HRAŠKU a mícháme dohladka, až nejsou žádné žmolky. Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.

Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje. HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Před koncem varu přidáme uvařenou cizrnu, nahrubo nastrouhaný okurek a krátce povaříme. Přidáme mléko, přivedeme k varu a již nevaříme.

Do hotové omáčky přidáme nadrobno krájený pórek.

Podáváme

S knedlíkem či těstovinami.

Poznámka

MAHÁ koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.

Alergeny

MAHÁ koření (hořčičné semínko), mléko / smetana / sójové mléko.

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00