Začíná houbová sezona! Určitě znáte spoustu receptů na jejich úpravu, tady je ten můj na řízky v Hrašce. Dobrou chuť.
Ingredience:
100 g | Hraška na obalování |
150 ml | Voda |
300 g | Houby |
Tuk na smažení, mám osvědčený palmový a řepkový |
Pracovní postup:
Nejprve si umícháme těstíčko z Hrašky a vody a nechám ho pracovat, Hraška je víc nadýchaná když ji nechám chvíli odstát.
Nyní je čas na přípravu hub. Ty podle potřeby očistíme vlhkým hadříkem a nakrájíme na cca 1 cm vysoké plátky, ty menší stačí jenom přepůlit.
V pánvi nebo v kastrůlku rozpálím vyšší vrstvu tuku, tak aby byly jednotlivé kousky ponořené a tím pádem víc naskočily.
Jednotlivé kousky namočením obalím v rozmíchaném těstíčku a klademe do rozpáleného oleje, smažíme dozlatova.
Doporučuji podávat s bramborovou kaší, se salátem a dipem z Hrašky:-)
Hrašku na zahušťování potřebnou pro tento recept zakoupíte zde v našem firemním e-shopu, nebo v kamenných i internetových prodejnách se zdravou výživou a ve všech lékárnách. Podrobný přehled prodejen naleznete zde.