Hříbky v Hrašce

 

 835

Začíná houbová sezona! Určitě znáte spoustu receptů na jejich úpravu, tady je ten můj na řízky v Hrašce. Dobrou chuť.

Ingredience:

100 gHraška na obalování
150 mlVoda
300 gHouby
 Tuk na smažení, mám osvědčený palmový a řepkový

Pracovní postup:

Nejprve si umícháme těstíčko z Hrašky a vody a nechám ho pracovat, Hraška je víc nadýchaná když ji nechám chvíli odstát.
Nyní je čas na přípravu hub. Ty podle potřeby očistíme vlhkým hadříkem a nakrájíme na cca 1 cm vysoké plátky, ty menší stačí jenom přepůlit.
V pánvi nebo v kastrůlku rozpálím vyšší vrstvu tuku, tak aby byly jednotlivé kousky ponořené a tím pádem víc naskočily.
Jednotlivé kousky namočením obalím v rozmíchaném těstíčku a klademe do rozpáleného oleje, smažíme dozlatova.
Doporučuji podávat s bramborovou kaší, se salátem a dipem z Hrašky:-)

Hrašku na zahušťování potřebnou pro tento recept zakoupíte zde v našem firemním e-shopu, nebo v kamenných i internetových prodejnách se zdravou výživou a ve všech lékárnách. Podrobný přehled prodejen naleznete zde.

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00