Jarní špenát s HRAŠKOU

 

Jarní špenát plný energie a vitamínů!

 

 

Název surovinyMěřenoPřirovnání
Čerstvé kopřivy400 g 
HRAŠKA100 g100 g
Voda  / Mléko600 ml600 ml
Cibule100 g1 velká 
Česnek10 g1 stroužek
Olej25 ml25 ml
MAHÁ koření5 g1 čaj. Lžička
Sůlšpetkašpetka
Muškátový oříšekšpetkašpetka

 

Postup   
Na oleji dozlatova osmahneme jemně krájenou cibuli, přidáme 1/2 třeného česneku, MAHÁ koření a krátce orestujeme. Zalijeme vodou (mlékem), osolíme, přidáme HRAŠKU a dobře promícháme.

Za stálého míchání přivedeme k varu. Pak oheň ztlumíme a vaříme zvolna pod pokličkou 20 minut, až je HRAŠKA dobře provařená a není cítit po hrachu. Následně přidáme na jemno nasekané kopřivy a krátce povaříme. Před koncem varu muškátový oříšek a nakonec dochutíme třeným česnekem.

Podáváme
Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší.
Poznámka
Místo 1/2 kompřiv můžeme použít mražený, nebo čerstvý špenát. Čerstvý špenát přidáme ke kopřivám a postup je scela stejný. Mražený špenát přidáme před koncem, aby se rozpusti, ale není třeba jej vařit.  HRAŠKA nám při přípravě špenátu  zdravě a velmi chutně nahradí mouku. MAHÁ koření v receptu vytvoří dobrou chuť a podpoří dobré trávení jídla.

HRAŠKU je důležité nechat projít 20 minut varem.  Těch 20 minut je opravdu důležité, aby hrachová mouka byla dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouku. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.

MAHÁ koření v receptu vytvoří dobrou chuť a podpoří dobré trávení jídla.

HRAŠKU potřebnou pro tento recept zakoupíte zde v našem firemním e-shopu, nebo v kamenných i internetových prodejnách se zdravou výživou a ve všech lékárnách. Podrobný přehled prodejen naleznete zde.

Alergeny   
Hořčičné semínko, mléko.   
www.HRASKA.cz   

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00