Jednoduchý recept nejenom pro nedělní oběd. Dobrou chuť!
Ingredience:
Název suroviny | Množství |
HRAŠKA | 280 g |
Kapusta | 900 g |
Cibule | 100 g |
Strouhanka | 130 g |
MAHÁ koření | 5 g |
Sůl do vody | 15 g |
Česnek | 15 g |
Pepř | špetka |
Tuk na smažení |
Pracovní postup:
Kapustu rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme košťál, žluté a vadné listy, dobře vypereme ve studené vodě, vložíme do slané vařící vody a necháme přejít var. Spařenou kapustu zcedíme, necháme okapat a rozsekáme v robotu, případně pomeleme na masovém mlýnku. Na oleji dozlatova osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme MAHÁ koření a krátce zpěníme. Přidáme kapustu, směs HRAŠKA, třený česnek, pepř a vše dobře promícháme. Z těsta vytvoříme kulaté ploché karbanátky, které obalíme ve strouhance a zvolna smažíme na mírně rozpáleném tuku po obou stranách dozlatova. Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a papírovém ubrousku. | ||||
Způsob podávání: | ||||
Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší s dresingem a zeleninovým salátem. | ||||
Poznámka: | ||||
Karbanátky můžeme též péci v konvektomatu či v troubě. Hotové potřeme kvalitním tukem. Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla. Chuť HRAŠKY: Je důležité, aby vrstva těstíčka byla tenká a dobře prosmažená. Pokud je HRAŠKA správně připravena (prosmažená) její chuť je jemně pikantní a není cítit po hrachu.
| ||||
Doporučení: | ||||
MAHÁ koření v receptu vytvoří dobrou chuť a podpoří dobré trávení jídla. |