Sladké pomazánky z HRAŠKA Vanilka, jsou velmi lahodné! Dětem tímto způsobem nenápadně zařadíte luštěniny do jídelníčku a hlavni si všichni moc pochutnáte!
Název suroviny | Množství |
HRAŠKOVÉ MÁSLO | |
HRAŠKA Vanilka | 60 g |
Mléko / mléko sójové | 300 ml |
Cukr / cukr třtinový | 60 g |
Olej slunečnicový | 60 g |
NACHUCENÍ POMAZÁNKY | |
Kokos mletý | 50 g |
Citrónová šťáva |
Příprava sladkého HRAŠKOVÉHO másla
HRAŠKU Vanilka smícháme s mlékem, olejem, kokosem a za stálého míchání přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje. Před koncem varu přidáme cukr a ještě krátce povaříme. HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Necháme vychladnout.
Po vychladnutí vyšleháme na hladký krém.
Ochucení pomazánky
Nadrobno nakrájený banán vmícháme do vychladlého HRAŠKOVÉHO másla, podle chuti přidáme citrónovou šťávu a našleháme.
Způsob podávání
Tato pomazánka je velmi lahodná a výživná, podáváme s pečivem anebo vychlazenou jako dezert.
Poznámka
Na přípravu sladkého HRAŠKOVÉHO másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
HRAŠKU je důležité nechat projít 20 minut varem, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.
Alergeny
Mléko / mléko sójové.