Košíčky s vanilkovým krémem

 

Lahodné košíčky jsou díky své náplni z  Hrašky Vanilka zdravější a svěžejší variantou tradičního cukroví. Nezapomeňte, že si na košíčkách s Vanilkovým krémem nemusíte pochutnávat jenom o Vánocích! 

Ingredience:

Těsto na košíček:
Hladká mouka200 g
Celozrnná mouka150 g
Hraška Vanilka50 g
Cukr100 g
Máslo (Kokosový olej170 g
mléko2-3 lžícel
neloupané mandle100 g

 

Vanilkový krém:

Hraška Vanilka100 g
Mléko600 ml
Cukr100 g
Slunečnicový olej100 g 
Kokosový olej200 g
Vanilkový extrakt

 

Pracovní postup:

Košíčky:

Smícháme celozrnnou a hladkou mouku, Hrašku Vanilka, cukr, máslo, mleté mandle a mléko. Vypracujeme těsto, které necháme alespoň jednu hodinu odpočinout v ledničce (nejlépe přes noc).
Odpočinuté těsto rozdělíme na stejné kousky, které následně vytlačujeme do tukem vymazaných formiček na košíčky.
Pečeme při 200°C asi 10 minut.
Před podáváním dáme na dno košíčku trochu džemu nebo syrového ovoce a zdobíme krémem.

Krém:

Hrašku smícháme s mlékem cukrem a olejem. Za stálého míchání přivedeme Hrašku k varu, pak oheň ztlumíme a pod pokličkou zvolna vaříme 20 minut, nakonec vmícháme vanilkový extrakt.

Uvařený krém z Hrašky necháme vychladnout a pak vyšleháme.
Hotovým krémem naplníme zdobící sáček a nazdobíme připravené košíčky.

Hotové košíčky můžeme ozdobit čerstvým ovocem, nebo čokoládovou polevou.

Poznámka:

Hrašku vaříme v titanovém, nebo silnostěném nádobí, aby se nepřipalovala.

Do krému můžeme přidat kakao a tím získáme kakaový krém.

Hrašku Vanilkovou potřebnou pro tento recept zakoupíte zde v našem firemním e-shopu, nebo v kamenných i internetových prodejnách se zdravou výživou a ve všech lékárnách. Podrobný přehled prodejen naleznete zde. 

 

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00