Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Máte rádi kedlubny? Jestli jste této tradiční a trochu opomíjené zelenině zatím nepřišli na chuť, třeba vás přesvědčí její výjimečné vlastnosti 💚 a nesporný přínos pro naše zdraví.Kedlubny jsou považovány za výjimečnou zeleninu pro svůj vysoký obsah vitamínů a minerálů. Jedna syrová kedlubna pokryje celodenní dávku vitamínu C a má také nízký glykemický index. http://bit.ly/kedlubna_hraskaPři přípravě kedlubny se můžete inspirovat množstvím chutných receptů. V článku najdete spoustu tipů na zpracování mladých plodů, starších kedluben i jejich listů.

Komentujte na Facebooku

Miluju tu kedlubnu

Áno máme rádi kareláb

Připravili jsme pro vás opravdu delikátní recept - hříšně dobrou 😍🧁 kombinaci nakyslé chuti rebarbory s Hraškou Vanilkou. Vychutnejte si rebarborovou panna cottu nebo muffiny se skořicovou drobenkou.👉 http://bit.ly/hraska_panna_cotta
👉 http://bit.ly/hraska_muffiny
Sezóna rebarbory je sice krátká, ale rozhodně stojí za to věnovat této zelenině pozornost. 👌 Vzhledem ke své kyselkavé chuti se nejčastěji připravuje na sladko, je oblíbenou surovinou do různých moučníků, muffinů apod. Kromě své příjemně nakyslé chuti je rebarbora velmi ceněná pro vysoký obsah vitamínů a minerálů. Je vítaným pomocníkem při regulaci váhy a detoxikuje organismus. Vyzkoušjte zdravé mlsání s rebarborou 🥧👍 http://bit.ly/cas-rebarbory

Komentujte na Facebooku

a zapomněl dodat, že ve větší míře je až jedovatá, ale to je vedlejší "produkt" informací do reklamy

Chcete mít recepty s Hraškou vždy po ruce i offline? 😍 Přidali jsme na web možnost tisku receptů v PDF, které si nyní můžete pohodlně stáhnout do počítače a vytisknout pro vlastní potřebu: https://recepty.hraska.cz/

Komentujte na Facebooku

Dnes jsem dokoupila na zahuštění i obalování …už se navždy usídlila v mé kuchyni …👍👍👍

Jednoduché a rychlé - ideální jako lehký oběd, večeře nebo mlsání pro návštěvu. 👍 Vyzkoušejte nový recept http://bit.ly/hraska_chrest, smažený chřest v těstíčku z Hrašky, doplněný pikantním pažitkovým dresingem.
Testovali jsme nahrazení klasického pudinku v zákuscích krémem z Hrašky vanilky. Výsledkem je skvělá chuť a lehčí složení. 🤗 Velkou předností Hrašky Vanilka je vysoký obsah minerálií, zinku, hořčíku, železa a hlavně vlákniny. Má také vysoký obsah bílkovin. Její složení je oproti krému připraveného z klasického pudinku neporovnatelně zdravější. Chcete si s rodinou taky pochutnat na Krémšnitu? Zde je recept: http://bit.ly/hraska_kremsnit
Všem mockrát děkujeme za účast v naší soutěži!
Výhrou potěšíme @Evik veganlandy a
@Karla Bázlerová ❣️
Doufáme, že se s námi podělí o to, co z výhry vykouzlilo za dobroty 😉Ještě jednou vám děkujeme a přejeme vám krásný týden ❣️P.S. tento balíček si můžete objednat na našich stránkách. Jeho výhodou je to, že obsahuje všechny naše produkty a nemusíte platit žádné poštovné 😉
https://hraska.cz/produkt/ceria-balicek/

Komentujte na Facebooku

Vypadá to skvěle! 😋

Pá 14 května
Hraška

⬇️Naše inspirace na víkendové vaření ⬇️
🥰 Boloňské špagety s Cerií 🥰

Jaké dobroty budete vařit vy?

⬇️SUROVINY na 4 porce:
👉Ceria
200 g uvařené Cerie – recept najdete zde:

👉Omáčka
1 g celého kmínu
1 g celé bílé hořčice
40 ml oleje
85 g očištěné cibule
40 g mrkve
40 g celeru
7 g česneku
1 g Mahá koření
1 špetka mletého pepře
2 g cukru
280 g rajčat
25 g Hrašky na zahušťování
320 ml vývaru nebo vody
6 g soli
1 špetka muškátového oříšku
1 snítka čerstvé bazalky

⬇️INSTRUKCE
👉Ceria
Cerii uvaříme dle receptu a pomeleme.

👉Příprava omáčky
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.

Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.

Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.

Přidáme nastrouhanou mrkev, celer a orestujeme.

Přidáme česnek, Mahá koření, mletý pepř, cukr a vše krátce orestujeme.

Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.

Přidáme nakládaná rajčata a orestujeme je.

Přidáme Hrašku na zahušťování a mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.

Zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu.

Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.

Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.

Je důležité vařit pokrm zvolna, nikoliv zprudka, aby se voda zbytečně nevyvařovala, ale současně se vaření nesmí zastavit. Na hladině je stále vidět jemné vlnění.

Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Před koncem varu přidáme bazalku.

👉Dohotovení
Do hotové omáčky přidáme uvařenou a pomletou Cerii a necháme ji přejít varem.

👉Způsob podávání
Na talíři omáčkou přelijeme těstoviny. Můžeme posypat strouhaným sýrem.

📌Celý recept s možností změnit množství porcí naleznete zde: https://recepty.hraska.cz/receptar/…

#recept #vegan #hraska #mahakoreni #varimeshraskou #Cerie #obed #veganrecept
Zobrazit víceZobrazit méně

⬇️Naše inspirace na víkendové vaření ⬇️
🥰 Boloňské špagety s Cerií 🥰Jaké dobroty budete vařit vy?⬇️SUROVINY na 4 porce:
👉Ceria
200 g uvařené Cerie - recept najdete zde: https://recepty.hraska.cz/receptar/priprava-cerie/👉Omáčka
1 g celého kmínu
1 g celé bílé hořčice
40 ml oleje
85 g očištěné cibule
40 g mrkve
40 g celeru
7 g česneku
1 g Mahá koření
1 špetka mletého pepře
2 g cukru
280 g rajčat
25 g Hrašky na zahušťování
320 ml vývaru nebo vody
6 g soli
1 špetka muškátového oříšku
1 snítka čerstvé bazalky⬇️INSTRUKCE
👉Ceria
Cerii uvaříme dle receptu a pomeleme.👉Příprava omáčky
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.Přidáme nastrouhanou mrkev, celer a orestujeme.Přidáme česnek, Mahá koření, mletý pepř, cukr a vše krátce orestujeme.Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.Přidáme nakládaná rajčata a orestujeme je.Přidáme Hrašku na zahušťování a mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.Zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu.Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.Je důležité vařit pokrm zvolna, nikoliv zprudka, aby se voda zbytečně nevyvařovala, ale současně se vaření nesmí zastavit. Na hladině je stále vidět jemné vlnění.Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.Před koncem varu přidáme bazalku.👉Dohotovení
Do hotové omáčky přidáme uvařenou a pomletou Cerii a necháme ji přejít varem.👉Způsob podávání
Na talíři omáčkou přelijeme těstoviny. Můžeme posypat strouhaným sýrem.📌Celý recept s možností změnit množství porcí naleznete zde: https://recepty.hraska.cz/receptar/bolonske-spagety-s-cerii/#recept #vegan #hraska #mahakoreni #varimeshraskou #Cerie #obed #veganrecept
St 12 května
Hraška

Co takhle dát si špenát?
V jaké úpravě ho máte nejraději vy?

Dnes máme pro vás recept na špenátové lasagne ❤️

⬇️SUROVINY na 4 porce:
👉Hraška bešamel
2 g celého kmínu
1 špetka celé bílé hořčice
40 g oleje
2 g Mahá koření
1 špetka mletého pepře
100 g Hrašky na zahušťování
600 ml vývaru nebo vody
2 g soli
1 špetka muškátového oříšku
80 g sójového sušeného mléka Sójové mléko a vodu můžeme nahradit jiným mlékem.

👉Špenát s cibulkou
1 g celého kmínu
40 g oleje
140 g cibule
20 g česneku
2 g Mahá koření
1 špetka mletého pepře
8 g soli
1 špetka muškátového oříšku
640 g špenátu

👉Dohotovení
160 g těstovin lasagní
160 g sýru

⬇️INSTRUKCE
👉Hraška bešamel
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.

Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.

Přidáme olej, Mahá koření a mletý pepř. Zvolna a krátce orestujeme.

Přidáme Hrašku a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.

Zalijeme vodou/vývarem, osolíme, přidáme muškátový oříšek a přivedeme k varu.

Pak zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.

Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.

Vmícháme sušené sójové mléko, necháme ho přejít varem a rozmixujeme ponorným mixerem na hladký krém.

👉Špenát s cibulkou
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.

Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.

Přidáme olej a cibuli orestujeme do zlatova.

Přidáme třený česnek, Mahá koření a pepř. Krátce orestujeme.

Přidáme mražený špenát, muškátový oříšek a osolíme.

Krátce povaříme, než se špenát rozpustí.

👉Dohotovení
Předehřejeme troubu na 160 °C.

Dno zapékací nádoby potřeme připraveným bešamelem, na něj vyskládáme vrstvu lasagní, potřeme vrstvou špenátu a posypeme nastrouhaným sýrem.

Předposlední vrstva jsou těstoviny a poslední vrstva je bešamel.

Lasagne pečeme 60 minut při teplotě 160 °C. Povrch lasagní musí být krásně zlatavý ☺️

Chvíli necháme odstát a pak už si jen užíváme výtečnou chuť 🥰

https://recepty.hraska.cz/receptar/…
Zobrazit víceZobrazit méně

Co takhle dát si špenát?
V jaké úpravě ho máte nejraději vy?Dnes máme pro vás recept na špenátové lasagne ❤️⬇️SUROVINY na 4 porce:
👉Hraška bešamel
2 g celého kmínu
1 špetka celé bílé hořčice
40 g oleje
2 g Mahá koření
1 špetka mletého pepře
100 g Hrašky na zahušťování
600 ml vývaru nebo vody
2 g soli
1 špetka muškátového oříšku
80 g sójového sušeného mléka Sójové mléko a vodu můžeme nahradit jiným mlékem.👉Špenát s cibulkou
1 g celého kmínu
40 g oleje
140 g cibule
20 g česneku
2 g Mahá koření
1 špetka mletého pepře
8 g soli
1 špetka muškátového oříšku
640 g špenátu👉Dohotovení
160 g těstovin lasagní
160 g sýru⬇️INSTRUKCE
👉Hraška bešamel
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.Přidáme olej, Mahá koření a mletý pepř. Zvolna a krátce orestujeme.Přidáme Hrašku a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.Zalijeme vodou/vývarem, osolíme, přidáme muškátový oříšek a přivedeme k varu.Pak zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.Vmícháme sušené sójové mléko, necháme ho přejít varem a rozmixujeme ponorným mixerem na hladký krém.👉Špenát s cibulkou
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.Přidáme olej a cibuli orestujeme do zlatova.Přidáme třený česnek, Mahá koření a pepř. Krátce orestujeme.Přidáme mražený špenát, muškátový oříšek a osolíme.Krátce povaříme, než se špenát rozpustí.👉Dohotovení
Předehřejeme troubu na 160 °C.Dno zapékací nádoby potřeme připraveným bešamelem, na něj vyskládáme vrstvu lasagní, potřeme vrstvou špenátu a posypeme nastrouhaným sýrem.Předposlední vrstva jsou těstoviny a poslední vrstva je bešamel.Lasagne pečeme 60 minut při teplotě 160 °C. Povrch lasagní musí být krásně zlatavý ☺️Chvíli necháme odstát a pak už si jen užíváme výtečnou chuť 🥰https://recepty.hraska.cz/receptar/lasagne-spenatove/

Komentujte na Facebooku

Tak tento výrobek jsem nějak ještě nezaregistrovala… pořád překvapujete 🙂 doma zatím používáme nejvíce klasickou hrašku na zahušťování a všem moc chutná teplá i studená…

Zatím jsem neměla tu čest, takže jsem moc zvědavá. Přijde mi podobná na seitan, takže bych udělala nějaké nudličky se zeleninou nebo placičky.

Zdravím. Velice ráda používám hrašku na obalování. Dělám z ní výborný obalovaný chleba v nevajíčku k nerozeznání od vajíčkového 😉 Cerii bych ráda vyzkoušela a až nám zachutná, tak ji zařadím do našeho jídelníčku 😉

Guláš a svíčkovou. Ale zatím jsme neochutnali 😊

Zatim jsem neochutnala, tak receptem neprispeji, ale objednala jsem startovaci balicek a jsem velmi spokojena, hlavne hraska na zahusteni je top!

Miluju segedin, zkusím hned oblíbené bramboráky, asi by toho bylo určitě daleko více.

Moc ráda bych vyzkoušela jablka v županu z hrašky Vanilky a obalované žampióny v hrašce Pikant 😋

Bramboráky 😋

Cerií zatím neznám, ale velmi mě zaujala a ráda bych z ní zkusila uvařit plzeňský guláš! 😋😋😌

Určitě bramboráky pač jsem dostala velký pytel brambor

Cerie rýže Hanoi se žampiony a paprikou.

Zkusila bych segedín 👍 všechno vypadá lákavě 😍

bramboráčky a Plzeňský guláš

Zkusila bych guláš 😁

Šťavnaté plátky z Cerie

Bramboráky a taky svíčkovou ..

bramboráčky a pak svíčkovou

Zkusím segedinsky guláš. Zatim má zkušenosti jen s obalovanim.

Zatim jsem neochutnala

Guláš

Segedinský guláš

Bramboráky

Hmm zkusila bych třeba guláš 😳🤩

bramboráky

View more comments

Už víte co budete vařit? Máme pro vás tip na sladký oběd, který zaručeně potěší 😉Jaký je váš nejoblíbenější sladký oběd?❤️ Bramborové šišky s mákem
⬇️SUROVINY:
1000 g ve slupce uvařených a oloupaných brambor
20 g Hrašky Vanilky
200 g Solamylu
Solamyl na vyválení šišek
40 g rýžové mouky
20 g oleje
60 g cukru moučka – na posypku
60 g mletého máku – na posypku
80 g kokosového oleje nebo másla – na přelití⬇️INSTRUKCE
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě nejlépe den předem.Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme.Přidáme Hrašku, Solamyl, olej a rýžovou mouku. Dobře propracujeme na tužší těsto. Podle stáří a typu brambor si upravíme množství mouky.Těsto rozválíme na válečky o tloušťce asi 2,5 cm, které rozkrajujeme na malé kousky.Šišky klademe na vymazaný napařovák a vaříme je v páře 25 minut.Ještě teplé šišky servírujeme na talíř. Posypeme je mletým mákem smíchaným s cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem či kokosovým tukem.Bramborové šišky servírujeme s kompotem.⬇️POZNÁMKY
👉Hraška v receptu nahrazuje vejce, vhodné pro vegany a pro alergiky na vajíčka.👉Rýžová mouka nahrazuje pšeničnou mouku a je vhodná pro bezlepkovou dietu.📌 Celý recept najdete zde: https://recepty.hraska.cz/receptar/bramborove-sisky-s-makem/#recept #hraska #varimeshraskou #vegan #obed #bezlepku

Komentujte na Facebooku

Dekuji za skvely tip. Dalo by se to dat na 25min do Steameru? Mate s tim zkusenosti?

Pá 7 května
Hraška

Už jste slyšeli o zázraku jménem kopřiva?
Pokud ano, jak jí využíváte?

Za chvíli bude končit doba, která je na sběr kopřiv nejvhodnější. Proto jsme si pro vás připravili krátký článek, o této bylince a třeba vás navnadí a na kopřivy brzo vyrazit 😉

⬇️Tady je⬇️
Kopřiva dvoudomá
Na jaře rádi využíváme sílu jarních bylinek. Bylinky se používají k očistě těla, pro podporu zdraví, ale i pro zpestření jídelníčku.

Mezi oblíbené rostliny patří kopřiva. Nejenže dokáže ozdravit naše klouby, cévy i kůži, ale pomáhá také při chudokrevnosti a zvyšuje naši obranyschopnost. Přestože je kopřiva velmi léčivá, neměla by se užívat dlouhodobě.

Sbírá se mladá nať, a to od března do poloviny května, do svátku Žofie. Říká se, že v tuto dobu má největší účinek.

Před použitím v kuchyni ji nejdříve spaříme a pak ji přidáváme do polévek, špenátu, rizot, smoothie a jiných jídel. Velmi chutná je obalená a usmažená v těstíčku z Hrašky. Proto jsme si pro vás této recept i připravili 😉
https://recepty.hraska.cz/receptar/…

⬇️SUROVINY na 4 porce:
200 g Hrašky na obalování
280 ml vody
hrst kopřiv
olej na smažení

⬇️INSTRUKCE
Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. Na přípravu použijeme ponorný mixér, mixováním získá těstíčko lepší vlastnosti.

Na smažení používáme mladé rostlinky kopřiv. Kopřivu opláchneme a necháme okapat na utěrce.

Kopřivu nejprve obalíme v suché směsi Hraška a poté namáčíme v těstíčku. Těstíčko necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby jednotlivé kousky kopřiv byly ponořené.

Obalujeme-li kopřivu nejdříve v suché směsi a pak v těstíčku, obal je rovnoměrný. Kopřivu můžeme rovněž přímo obalovat pouze v těstíčku, je to rychlejší postup, ale pokrytí řízečku není tak celistvé.

Smažíme dozlatova. Během smažení kousky průběžně otáčíme, aby smažení probíhalo ze všech stran rovnoměrně.

Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat.

Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Zobrazit víceZobrazit méně

Už jste slyšeli o zázraku jménem kopřiva?
Pokud ano, jak jí využíváte?Za chvíli bude končit doba, která je na sběr kopřiv nejvhodnější. Proto jsme si pro vás připravili krátký článek, o této bylince a třeba vás navnadí a na kopřivy brzo vyrazit 😉⬇️Tady je⬇️
Kopřiva dvoudomá
Na jaře rádi využíváme sílu jarních bylinek. Bylinky se používají k očistě těla, pro podporu zdraví, ale i pro zpestření jídelníčku.Mezi oblíbené rostliny patří kopřiva. Nejenže dokáže ozdravit naše klouby, cévy i kůži, ale pomáhá také při chudokrevnosti a zvyšuje naši obranyschopnost. Přestože je kopřiva velmi léčivá, neměla by se užívat dlouhodobě.Sbírá se mladá nať, a to od března do poloviny května, do svátku Žofie. Říká se, že v tuto dobu má největší účinek.Před použitím v kuchyni ji nejdříve spaříme a pak ji přidáváme do polévek, špenátu, rizot, smoothie a jiných jídel. Velmi chutná je obalená a usmažená v těstíčku z Hrašky. Proto jsme si pro vás této recept i připravili 😉
https://recepty.hraska.cz/receptar/obalovana-kopriva/⬇️SUROVINY na 4 porce:
200 g Hrašky na obalování
280 ml vody
hrst kopřiv
olej na smažení⬇️INSTRUKCE
Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. Na přípravu použijeme ponorný mixér, mixováním získá těstíčko lepší vlastnosti.Na smažení používáme mladé rostlinky kopřiv. Kopřivu opláchneme a necháme okapat na utěrce.Kopřivu nejprve obalíme v suché směsi Hraška a poté namáčíme v těstíčku. Těstíčko necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby jednotlivé kousky kopřiv byly ponořené.Obalujeme-li kopřivu nejdříve v suché směsi a pak v těstíčku, obal je rovnoměrný. Kopřivu můžeme rovněž přímo obalovat pouze v těstíčku, je to rychlejší postup, ale pokrytí řízečku není tak celistvé.Smažíme dozlatova. Během smažení kousky průběžně otáčíme, aby smažení probíhalo ze všech stran rovnoměrně.Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat.Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Čt 6 května
Hraška

Dnes máme pro vás recept na pomazánka s medvědím česnekem ❤️

❓Jak používáte medvědi česnek vy❓

⬇️SUROVINY:
👉Hraškové máslo
150 ml slunečnicového oleje
5 g Mahá koření
3 g mletého pepře
100 g Hrašky na zahušťování
600 ml vody Můžeme použít vývar.
5 g soli

👉Ochucení pomazánky
50 g nakládaných okurek
20 g plnotučné hořčice
medvědí česnek podle chuti
muškátový oříšek

⬇️INSTRUKCE:
👉Hraškové máslo
Mahá koření krátce orestujeme na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.

Přidáme Hrašku a mletý pepř a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.

Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.

Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.

Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.

Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Pomazánku rozmixujeme a necháme vychladnout.

👉Ochucení pomazánky
Medvědí česnek rozmixujeme spolu s hraškovým máslem, přidáme nakládaný okurek nakrájený na jemno, hořčici a vše promícháme.

Podáváme na pečivu či topince.

⬇️POZNÁMKY
👉Hrašku je dobré vařit přesně podle návodu v hrnci se silným dnem. Promícháním s horkým tukem a následně zalitím horkou vodou nebudeme mít v hraškovém másle žmolky a kaše se bude méně připalovat.

⬇️Celý recept najdete tady 😉⬇️
https://recepty.hraska.cz/receptar/…

#hraska #varimeshraskou #mahakoreni #recept #vegan #bezlepku #hraskanazahustovani
Zobrazit víceZobrazit méně

Dnes máme pro vás recept na pomazánka s medvědím česnekem ❤️❓Jak používáte medvědi česnek vy❓⬇️SUROVINY:
👉Hraškové máslo
150 ml slunečnicového oleje
5 g Mahá koření
3 g mletého pepře
100 g Hrašky na zahušťování
600 ml vody Můžeme použít vývar.
5 g soli👉Ochucení pomazánky
50 g nakládaných okurek
20 g plnotučné hořčice
medvědí česnek podle chuti
muškátový oříšek⬇️INSTRUKCE:
👉Hraškové máslo
Mahá koření krátce orestujeme na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.Přidáme Hrašku a mletý pepř a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.Pomazánku rozmixujeme a necháme vychladnout.👉Ochucení pomazánky
Medvědí česnek rozmixujeme spolu s hraškovým máslem, přidáme nakládaný okurek nakrájený na jemno, hořčici a vše promícháme.Podáváme na pečivu či topince.⬇️POZNÁMKY
👉Hrašku je dobré vařit přesně podle návodu  v hrnci se silným dnem. Promícháním s horkým tukem a následně zalitím horkou vodou nebudeme mít v hraškovém másle žmolky a kaše se bude méně připalovat.⬇️Celý recept najdete tady 😉⬇️
https://recepty.hraska.cz/receptar/pomazanka-s-medvedim-cesnekem/#hraska #varimeshraskou #mahakoreni #recept #vegan #bezlepku #hraskanazahustovani
Máme pro vás skvělé novinky na webu Hrašky! 😍 Abyste se lépe orientovali ve výrobcích i receptech, hned na úvodní stránce najdete praktický rozcestník podle jednotlivých typů produktů.👉 Články i jednotlivé recepty si teď můžete procházet i podle toho, se kterým z výrobků zrovna chcete vařit. Najdete tu i oba akční balíčky s dopravou zdarma, takže můžete snadno nakupovat i z pohodlí domova.

Komentujte na Facebooku

Všechny ty jídla vypadají opravdu skvěle 😍

Mezi oblíbené jarní pokrmy patří i špenát z mladé kopřivy. Dnes pro vás máme připravený recept na delikátní bit.ly/koprivovy_nakyp se zeleninovým salátem a pikantním dresingem. 💚 Napište nám, jak vám chutnalo :-)
Slibovaný recept na HRAŠKA NUGETKY JE TU😍😍👌Na cca. 12 kousků
potřebujeme
▪️ 1-2 vrchovaté (hory) lžíce Hraška
▪️ Lžíci LSD
▪️4-5 lžic strouhanky (pro bezlepkáře třeba kukuřičné jemné)
▪️ 100ml vody (pozor nemusíte použít všechnu, záleží na savosti směsi)🗝️ Volitelně můžete přidat oblíbené koření i sůl, pro nás je ovšem tato základní jednoduchá varianta dostačující 👌💚💚Smícháme všechny suché ingredience
💚Odměříme si 100ml vody a zatím nalijeme jen půlku a mícháme lžící do takových hroudeček
💚Pak to vezmeme rukou a mačkáme dokud směs nedrží pěkně pohromadě a téměř nelepí🗝️V případě, že se moc drolí přiléváme po troškách vody v opačném případě (když lepí) přidáme strouhanku💚Vytváříme malé nugetky a smažíme na oleji do zlatova👌TIP
Nakrájeli jsme si jarní cibulku a smíchali s vegan majonézou od SPAK má šmak CZ/SK  viz foto#ŠmídmajeroviVegani #veganfamily #veganczech #vegancz #rostlinnastrava #rostlinne #plantbased #zviratanejime #veggie #govegan #goveganfortheanimals #veganskejidlo #veganlifestyle #hraska #zdraverecepty #zdravyzivotnistyl #veganinspirace #veganskarodina #veganceskarepublika #jsemvegan #bezvajec #bezmleka #bezmasa #bezkrutostiImage attachmentImage attachment

Komentujte na Facebooku

Vyzkouším.👍💞

Pá 16 dubna
Hraška

Zeleninové ragú je lehké jídlo, ve kterém by nikdo nečekal luštěninovou složku, která dobře doplní bílkoviny a zvýší sytivost pokrmu.
Ragú můžeme vylepšit smetanou a spolu s restovanou zeleninou připravíme krémovou omáčku, která je lehká, ale přitom výživná a plná bílkovin, vlákniny a minerálů. Celé jídlo má nádech po kopřivách, ale kopřiv je jen tolik, kolik strávníci uvítají.
Na přípravu zeleninového ragú využijeme zeleninu podle sezóny, kterou máme zrovna po ruce, od rajčat, dýně, špenátu, hrášku, zelí, až po jarní bylinky a kopřivy.

Zaujalo vás ragú?
Pokud ano, tak určitě vyzkoušejte náš recept 😊
SUROVINY na 4 porce:
Omáčka
1 g celého kmínu
1 špetka celé bílé hořčice
40 g oleje
85 g očištěné cibule
5 g česneku
1 g Mahá koření
1 špetka mletého pepře
2 g cukru
30 g Hrašky na zahušťování
450 ml vývaru nebo vody
6 g soli
8 g citronové šťávy
60 g sušeného sójového mléka Vodu a sušené sojové mléko můžeme nahradit jakýmkoliv mlékem
300 g různé druhy nakrájené zeleniny: fazolové lusky, hrášek, rajčata, mrkev, brokolice, špenát nebo spařené kopřivy

INSTRUKCE
Příprava omáčky
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
Přidáme olej a nadrobno nakrájenou cibuli. Restujeme ji zvolna do zlatova.
Přidáme Mahá koření, třený česnek, mletý pepř, cukr a krátce vše orestujeme. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
Přidáme Hrašku na zahušťování a mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.
Zalijeme horkou vodou/vývarem, osolíme přidáme muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Bešamel z Hrašky občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Je důležité vařit pokrm zvolna, nikoliv zprudka, aby se voda zbytečně nevyvařovala, ale současně se vaření nesmí zastavit. Na hladině je stále vidět jemné vlnění.
Pokud chcete, aby omáčka byla hladká, tak ji můžete v této fázi rozmixovat dohladka.
Před koncem varu přidáme citronovou šťávu,a sušené sójové mléko.

Příprava zeleniny
Zeleninu nakrájíme na kousky a vložíme na chvíli do horké osolené vody.
Zeleninu uvaříme jen do poloměkka.
Pak vodu slijeme přes cedník, aby v zelenině nezůstala voda.
Rajčata nakrájíme a nevaříme.
Kopřivy spaříme horkou vodou a nakrájíme.

Dohotovení
Do hotové omáčky vložíme uvařenou zeleninu a necháme přejít varem.
Podle potřeby dochutíme.

Servírování
Podáváme s brambory, knedlíkem, těstovinami, rýží či pečivem, posypané jarní cibulkou.

Celý recept s možností změny množství porcí najdete zde: https://recepty.hraska.cz/receptar/…
Zobrazit víceZobrazit méně

Zeleninové ragú je lehké jídlo, ve kterém by nikdo nečekal luštěninovou složku, která dobře doplní bílkoviny a zvýší sytivost pokrmu.
Ragú můžeme vylepšit smetanou a spolu s restovanou zeleninou připravíme krémovou omáčku, která je lehká, ale přitom výživná a plná bílkovin, vlákniny a minerálů. Celé jídlo má nádech po kopřivách, ale kopřiv je jen tolik, kolik strávníci uvítají.
Na přípravu zeleninového ragú využijeme zeleninu podle sezóny, kterou máme zrovna po ruce, od rajčat, dýně, špenátu, hrášku, zelí, až po jarní bylinky a kopřivy.Zaujalo vás ragú?
Pokud ano, tak určitě vyzkoušejte náš recept 😊
SUROVINY na 4 porce:
Omáčka
1 g celého kmínu
1 špetka celé bílé hořčice
40 g oleje
85 g očištěné cibule
5 g česneku
1 g Mahá koření
1 špetka mletého pepře
2 g cukru
30 g Hrašky na zahušťování
450 ml vývaru nebo vody
6 g soli
8 g citronové šťávy
60 g sušeného sójového mléka Vodu a sušené sojové mléko můžeme nahradit jakýmkoliv mlékem
300 g různé druhy nakrájené zeleniny: fazolové lusky, hrášek, rajčata, mrkev, brokolice, špenát nebo spařené kopřivyINSTRUKCE
Příprava omáčky
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
Přidáme olej a nadrobno nakrájenou cibuli. Restujeme ji zvolna do zlatova.
Přidáme Mahá koření, třený česnek, mletý pepř, cukr a krátce vše orestujeme. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
Přidáme Hrašku na zahušťování a mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.
Zalijeme horkou vodou/vývarem, osolíme přidáme muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Bešamel z Hrašky občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Je důležité vařit pokrm zvolna, nikoliv zprudka, aby se voda zbytečně nevyvařovala, ale současně se vaření nesmí zastavit. Na hladině je stále vidět jemné vlnění.
Pokud chcete, aby omáčka byla hladká, tak ji můžete v této fázi rozmixovat dohladka.
Před koncem varu přidáme citronovou šťávu,a sušené sójové mléko.Příprava zeleniny
Zeleninu nakrájíme na kousky a vložíme na chvíli do horké osolené vody.
Zeleninu uvaříme jen do poloměkka.
Pak vodu slijeme přes cedník, aby v zelenině nezůstala voda.
Rajčata nakrájíme a nevaříme.
Kopřivy spaříme horkou vodou a nakrájíme.Dohotovení
Do hotové omáčky vložíme uvařenou zeleninu a necháme přejít varem.
Podle potřeby dochutíme.Servírování
Podáváme s brambory, knedlíkem, těstovinami, rýží či pečivem, posypané jarní cibulkou.Celý recept s možností změny množství porcí najdete zde: https://recepty.hraska.cz/receptar/zeleninove-ragu-se-spenatem-koprivami-muskatovym-oriskem-a-hraskou/
Jarní bylinky mohou být velmi prospěšnou součástí vašeho jídelníčku. 🌱👍 Pozvěte do své kuchyně kopřivu, pampelišku nebo popenec - na našem blogu najdete spoustu tipů, kde je najít, které části a jak z nich použít, i nové jarní recepty.

Komentujte na Facebooku

a bylo medvědí pesto😉

So 10 dubna
Hraška

Sladké máme všichni moc rádi, některým z nás ale dělá problém, mlsat bez výčitek 😄
Mlsat bez výčitek jde dvěma způsoby:
1. Nemít zkrátka výčitky.
2. Mlsat takové dobroty, že výčitky nebudeme muset mít 😉

Jak to máte vy? Daří se vám mlsat a nemít u toho výčitky?

Pro ty, kteří chtějí mlsat zdravé věci a pochutnat si na nich máme dnes recept na ovocnou svačinku se skořicovým krémem 🥰
Celý recept s možností změnit si počet porcí najde zde: https://recepty.hraska.cz/receptar/…

Recept na 4 porce:
⬇️SUROVINY:
👉Krém
100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
100 g Hrašky Vanilka
100 g cukru
200 g sušeného sójového mléka
7 g skořice
700 ml vody
👉Dohotovení
ovoce či kompot dle chuti

⬇️INSTRUKCE:
👉Příprava krému
V misce promícháme Hrašku Vanilka, sójové sušené mléko, cukr a sůl.
Vodu a olej přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.
Vmícháme skořici.
👉Dohotovení
Ještě teplý krém naléváme do misek s oblíbeným kompotem či ovocem.

⬇️POZNÁMKA
👉Tento krém je tak lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.

#hraska #hraskavanilka #recept #varimeshraskou #sladke #svacina #jidlo #vegan #bezlepku #veganrecept
Zobrazit víceZobrazit méně

Sladké máme všichni moc rádi, některým z nás ale dělá problém, mlsat bez výčitek 😄
Mlsat bez výčitek jde dvěma způsoby:
1. Nemít zkrátka výčitky.
2. Mlsat takové dobroty, že výčitky nebudeme muset mít 😉Jak to máte vy? Daří se vám mlsat a nemít u toho výčitky?Pro ty, kteří chtějí mlsat zdravé věci a pochutnat si na nich máme dnes recept na ovocnou svačinku se skořicovým krémem 🥰
Celý recept s možností změnit si počet porcí najde zde: https://recepty.hraska.cz/receptar/ovocna-svacinka-se-skoricovym-kremem/Recept na 4 porce:
⬇️SUROVINY:
👉Krém
100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
100 g Hrašky Vanilka
100 g cukru
200 g sušeného sójového mléka
7 g skořice
700 ml vody
👉Dohotovení
ovoce či kompot dle chuti⬇️INSTRUKCE:
👉Příprava krému
V misce promícháme Hrašku Vanilka, sójové sušené mléko, cukr a sůl.
Vodu a olej přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.
Vmícháme skořici.
👉Dohotovení
Ještě teplý krém naléváme do misek s oblíbeným kompotem či ovocem.⬇️POZNÁMKA
👉Tento krém je tak lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.#hraska #hraskavanilka #recept #varimeshraskou #sladke #svacina #jidlo #vegan #bezlepku #veganrecept
St 7 dubna
Hraška

Příroda se probouzí a my můžeme využít její první dary, které jsou plné živin a energie.
O čem to mluvíme? O bylinkách 😊
Celý článek o bylinkách najdete zde: https://recepty.hraska.cz/daja-blog/clanky/…

Dnes máme pro vás recept na polévku z jarních bylinek 😊
Bude moc rádi, když nám dáte vědět, jak vám chutnala😉

INGREDIENCE
1 g celého kmínu
1 g celé bílé hořčice
20 ml oleje
80 g očištěné cibule
7 g česneku
1 g Mahá koření
1 špetka muškátového oříšku
1 špetka mletého pepře
35 g Hrašky na zahušťování
920 ml vývaru nebo vody
6 g soli
1 ks bobkového listu
8 ml citronové šťávy nebo octa
40 g sušeného sójového mléka
1 svazek bylinek

INSTRUKCE
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
Přidáme třený česnek, Mahá koření, mletý pepř a krátce orestujeme.
Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
Přidáme Hrašku na zahušťování a mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.
Zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Před koncem varu přidáme ocet, sušené sójové mléko a hrášek.
Polévku rozmixujeme na krém.

POZNÁMKY
Bylinky které se dají použít: baby špenát, kopřiva, bršlice, sedmikráska, pampeliška, řebříček, popenec, jahodové a fialkové listí, řepík, medvědí česnek, pažitka, řeřicha, atd. Je jich opravdu mnoho.
Zobrazit víceZobrazit méně

Příroda se probouzí a my můžeme využít její první dary, které jsou plné živin a energie.
O čem to mluvíme? O bylinkách 😊
Celý článek o bylinkách najdete zde: https://recepty.hraska.cz/daja-blog/clanky/jarni-bylinky-v-nasi-kuchyni/Dnes máme pro vás recept na polévku z jarních bylinek 😊
Bude moc rádi, když nám dáte vědět, jak vám chutnala😉INGREDIENCE
1 g celého kmínu
1 g celé bílé hořčice
20 ml oleje
80 g očištěné cibule
7 g česneku
1 g Mahá koření
1 špetka muškátového oříšku
1 špetka mletého pepře
35 g Hrašky na zahušťování
920 ml vývaru nebo vody
6 g soli
1 ks bobkového listu
8 ml citronové šťávy nebo octa
40 g sušeného sójového mléka
1 svazek bylinekINSTRUKCE
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
Přidáme třený česnek, Mahá koření, mletý pepř a krátce orestujeme.
Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
Přidáme Hrašku na zahušťování a mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.
Zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Před koncem varu přidáme ocet, sušené sójové mléko a hrášek.
Polévku rozmixujeme na krém.POZNÁMKY
Bylinky které se dají použít: baby špenát, kopřiva, bršlice, sedmikráska, pampeliška, řebříček, popenec, jahodové a fialkové listí, řepík, medvědí česnek, pažitka, řeřicha, atd. Je jich opravdu mnoho.
číst celé

Diskuze

Select your currency
Shopping Cart
Nahoru