Perníčky

Prozvoňte svoji kuchyň těmito kořeněnými perníčky s Hraška Vanilka a celozrnnou moukou 🙂

 

Hraška Vanilka30 g
Hladká mouka150 g
Žitná mouka100 g
Cukr třtinový 150 g
Med50 g
Máslo150 g
Mléko podle potřeby ccca 300 ml
Kakao1 lžíce
Hřebíček1 lžička
Anýz1 lžička
Skořice1 lžička
Badyán0,5 lžička
Nové koření0,5 lžička
Koriandr0,5 lžička
Soda bikarbony1,5 lžička
Sůlšpetka

 

Postup pro přípravu

V míse promícháme všechny sypké suroviny a koření. Sodu přesejeme přes sítko. Med a máslo rozpustíme v teplém mléce a přidáme k sypkým surovinám.

Vypracujeme vláčné těsto. Při vypracovávání těsta sledujeme jeho hustotu a podle potřeby přidáme mléko. Těsto necháme přikryté odležet přes noc nebo i více dní. Odleželé těsto tence vyválíme na plát o tloušťce cca 5 mm. Vykrajujeme formičkami nebo rádlem, klademe na tukem vymazaný plech a potřeme mlékem. Pečeme při 220 °C dozlatova. Perníčky uložíme do vlhkého prostředí na 7-14 dníaby změkly.

Poznámka

Při použití celozrnné mouky zaděláváme těsto výrazně řidší, protože celozrnná mouka nasákne během odležení více tekutiny. Těsto po odležení by bylo příliš tuhé a upečené perníčky příliš tvrdé.

 

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00