Rozinková srdíčka s celozrnnou moukou a Hraškou Vanilka

Rozinky v tomto receptu vytvoří příjemnou svěží chuť  a toto cukroví je velmi lehké oproti tradiční vánoční klasice.

Název surovinyMnožství
Hraška Vanilka
20 g
Celozrnná mouka50 g
Med (obilný sirup)70 g (2 lž)
Ořechy140 g
Rozinky100 g
Citronová šťáva z jednoho citronu
Voda dle potřeby 

 
Postup pro přípravu

Ořechy a spařené rozinky pomeleme. Smícháme Hrašku Vanilka, celozrnnou mouku, mlété ořechy a rozinky. Přidáme rozehřátý med nebo obilný sirup, citronovou šťávu z jednohop citronu a vše smícháme. Podle potřeby přidáme postupně vodu. Dobře propracujeme, tak abychom získali vláčné těsto, které necháme v chladu alespoň 1 hodinu odpočinout, zabalené v igelitové fólii (nejlépe přes noc).

Těsto zaděláváme řidší, neboť při odležení celozrnná mouka tekutinu vsákne a těsto by bylo tuhé a špatně by se s ním pracovalo. Odleželé těsto vyválíme na plát 5-6 mm silný a vykrajujeme srdíčka. Srdíčka klademe na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, potřeme mlékem a posypeme sekanými ořechy nebo mandlemi. Pečeme při teplotě 180 °C asi10 minut.

 

 

 

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00