Špenátové lassagne s HRAŠKOU a sýrem

Připomeňte si Italia se špenátovými lassagnemi! S HRAŠKOVO sýrovou omáčkou jsou prostě neodolatelné.

Název surovinyMnožství
        PŘÍPRAVA BEŠAMELU 
HRAŠKA100 g
Voda / Mléko / Sójové mléko1000 ml
Sůl5 g
Muškátový oříšekšpetka
        PŘÍPRAVA ŠPENÁTU 
Špenát listový mražený1 balení (400 g)
Česnek4 stroužky (50 g)
Sůl15 g
Olivový olej3 lžíce (30 ml)
MAHÁ koření1 čajová lžička (5 g)
Cibule1 velká (100 g)
        DOHOTOVENÍ 
Lassagne1 balení (400 g)
Sýr strouhaný150 g
Tuk na vymazání formy 

Postup pro přípravu bešamelu

HRAŠKU smícháme s vodou či mlékem, přidáme sůl, muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou, až je HRAŠKA dobře provařená a není cítit po hrachu.
Postup pro přípravu špenátu
Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme MAHÁ koření a krátce orestujeme. Přidáme mražený špenát, sůl, prolisovaný česnek a krátce provaříme, jen aby špenát rozmrzl.

Dohotovení

Odložíme si 1/3 strouhaného sýru. Zapékací formu vytřeme po všech stranách tukem a na dno položíme plátky lasagní. Na lassagne rozetřeme špenát, bešamelovou omáčku a posypeme strouhaným sýrem. Postup opakujeme, až naplníme celou formu anebo spotřebujeme všechny suroviny. Poslední vrstvu lassagní polijeme bešamelovou omáčkou. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 10 – 15 min při teplotě 170 – 180 °C. Hotové lasagne posypeme odloženým strouhaným sýrem a necháme rozpustit. Po upečení necháme lassagně chvíli odpočinout – jednotlivé porce se lépe krájejí a servírují.

Způsob podávání

Podáváme jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.

Poznámka

MAHÁ koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.

Alergeny

Hořčičné semínko, mléko / mléko sójové, sýr.

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00