Žampiony plněné Hraškovou směsí

 

Žampiony plněné nádivkou z Hrašky. Doporučujeme na letní grilování
Jaký je Váš tajný recept pro letní slunná odpoledne?

 Ingredience: 

Žampiony750 g
Hraška25 g
Voda150 ml
Cibule175 g
Olej50 ml
Rajčata75 g
Mahá koření2,5 g
Pepř0,5 g
Sůl10 g
Petrželová nať5 g
Sýr125 g
Strouhanka25 g

 

Pracovní postup:

 1. Hrašku smícháme s vodou, přivedeme k varu, oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut.

2. Očištěné žampiony zbavíme nožiček a kloboučky vydlabeme. Na oleji osmahneme na drobno krájenou cibuli spolu s Mahá kořením, přidáme na kostičky nakrájené nožičky ze žampionů, vydlabané vnitřky kloboučků, nakrájená rajčata, sůl, pepř a krátce podusíme. Tuto směs vmícháme do uvařené Hrašky, přidáme petrželovou nať, strouhaný sýr a dobře promícháme. 

3. Připravenou nádivkou naplníme žampionové kloboučky a posypeme strouhankou. 

4. Plněné žampiony klademe na vymazaný plech, tak aby kloboučky byly náplní vzhůru a vložíme do mírně rozehřáté trouby (180 °C) a pečeme dozlatova.

 

Napsat komentář

Item added to cart.
0 items - 0,00